Faskiahoito ja lihaskalvohieronta

Faskiamanipulaation pääasiallinen huomio kohdistuu lihasten, syvän faskian ja sen osatekijöiden välisiin toiminnallisiin suhteisiin. Lihaskalvojen eli faskioiden tehtävänä on toimia kehon omana tukiverkkona, osallistua liikkeiden ja kehon hallintaan, voiman tuottamiseen ja sen välittämiseen.

Faskia-käsittelyä hyödynnetään kehon kiputilojen ja toimintahäiriöiden hoidoissa. Kehon ollessa tasapainossa liikeradat toimivat moitteettomasti eikä kalvorakenteisiin pääse syntymään jännitteitä tai kipuja.

Ota yhteyttä ›

Ensimmäistä kertaafaskiakäsittelyyn


Fysioterapeuttimme käyvät läpi kipu- ja traumahistoriasi ennen ensimmäistä käsittelyä. Kartoitamme liikeratojen toiminnan ja kiputilojen alkulähteet testaamalla erilaisia liikkeitä haastattelun yhteydessä.

Näin faskiakäsittely etenee

Fysioterapeutti löytää kivun alkulähteen painelemalla kehon kipupisteitä sormin. Kovaa ja kivusta arkaa kohtaa käsitellään kevyesti hieromalla muutaman minuutin ajan. Kudoksen lämpötilan kohoaminen muuttaa faskioiden välissä olevan geelimäisen aineen liukuvammaksi ja palauttaa kalvorakenteiden toiminnan normaaliksi.

Kudokset voivat ärsyyntyä kitkahieronnasta, jonka vuoksi hoitokohta voi tuntua kivuliaalta parin päivän ajan hoidon jälkeen. Liikeratojen toiminnallisten virheiden korjaaminen aloitetetaan potilaalle sopivilla harjoitteilla, kun lihaskalvot ovat palautuneet käsittelystä. Yksilölliset harjoitukset ovat ensisijaisen tärkeitä, sillä faskiat kuormittuvat kehon liikkeen puutteesta sekä ylikuormituksesta.

Ota yhteyttä ›

Hieronta on vanha ja tunnettu hoitomuoto, joka laukaisee erilaisia jännitystiloja ja helpottaa kipuja.

Klassinen hieronta vilkastuttaa verenkiertoa, kudosten aineenvaihduntaa sekä kuona-aineiden poistumista kehosta. Se pehmentää arpikudosta, lisää lihasten joustavuuttaa sekä rauhoittaa ja rentouttaa. Sen avulla voi ja on hyvä ennaltaehkäistä vaivoja.

Pika­yhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita