Kinesioteippaus

Kinesioteippaus on fysioterapiassa laajalti käytetty hoitomuoto ympäri maailmaa. Kinesioteippaus on japanilaisen kiropraktikon Kenzo Kasen 1970-luvun lopulla kehittämä menetelmä, jossa hyödynnetään kehon omaa tervehtymisprosessia.

Kinesioteippauksen tavoitteena on lihasten rentouttaminen tai aktivointi, lihasaktiviteetin tasapainotus, mikroverenkierron parantaminen, lymfanestekierron parantaminen, kivun lievitys, nivelten toiminnan tukeminen, asentotunnon parantaminen ja vaikutukset faskian toimintaan.

Ota yhteyttä ›

Teippaus osana fysioterapiaa

Kinesioteippauksessa käytetään elastista puuvillaista teippiä, joka on hypoallerginen. Teipissä oleva liima on akryylipohjainen ja aktivoituu lämmön vaikutuksesta. Teippi on hengittävä ja sen vedensietokyky on hyvä, jonka vuoksi teipin käyttöaika on useita päiviä - jopa viikon.

Teippaus ei yleensä ärsytä ihoa, joten se on uusittavissa useita kertoja peräkkäin. Kinesioteipin kanssa voi käydä suihkussa, jonka lisäksi se kestää myös saunomisen. Teipin liimapinta aktivoituu, kun teippi asetetaan iholle ja lämmitetään hieromalla kevyesti. Teipin elastisuus on 30-40% ja venyvyys on sama kuin iholla.

Ota yhteyttä ›

Urheiluteippaus

Urheiluteippausta käytetään vammojen ennaltaehkäisyyn ja jälkihoitoon. Urheiluteippausta voidaan käyttää esimerkiksi lihasten venähdys- ja revähdysvammoissa, nivelvenähdyksissä ja osittaisissa repeämissä sekä jännevaivoissa.

Urheiluteippauksella pyritään rajoittamaan sellaisia liikkeitä ja liikesuuntia, jotka eivät ole suotavia. Tämän lisäksi urheiluteippauksella haetaan apua tukemaan niveltä sen liikkeissä. Urheiluteippi voi olla venymätöntä tai elastista, ja sillä pyritään antamaan lisätukea nivelille.

Pika­yhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita